ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Muhammed Meriç Ortaokulu

Şbt

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen spor şenlikleri futbol, voleybol ve kaleli yakantop branşlarında devam ediyor.

Şbt

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Olcay Yıldırım'ın düzenlediği Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri kapsamında, okulumuza gelen İlçe Jandarma ekipleri Askerlik mesleğini tanıttılar. Tanıtımın öncesinde öğrencilerimiz, eğitimli köpeklerin gösterisini büyük beğeni ve coşkuyla izlediler. Ayrıca Siber Güvenlik Uzmanı, Siber Zorbalık ve Siber Güvenlik konularıyla ilgili öğrencilerimize kapsamlı bilgi verdiler. İlçe Jandarmadan okulumuza gelen komutanlarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında 7C ve 7D sınıflarının şubat ayı teması için hazırladığı  “Atasözleri ve Deyimler” panomuz.

Şbt

Okulumuz 6. sınıf öğrencilerinin Görsel Sanatlar dersinde kil hamurundan yaptıkları üç boyutlu çalışmalar.

Şbt

06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek, deprem farkındalığına vurgu yapmak için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ock

Okulumuz Değerler Kulübü, ÇEDES Projesi kapsamında yeni bir uygulamaya imza attı: DÜRÜSTLÜK MANAVI

Bu manavda bir satıcı yok. Kilitli, şifreli bir kasa da yok. Sadece tezgah dolusu meyve ve bu meyvelerin üzerinde fiyat listesi var. En önemlisi ise almak istediği meyvenin fiyatı neyse o kadarını kasaya atarak kendi kendine alışveriş yapan dürüst, güvenilir, sorumluluk ve vicdan sahibi öğrencilerimiz var. İyi ki var...

Öğrencilerimizi , projeye öncülük eden kulübümüzü ve kendi imkanlarıyla meyve alarak manava katkıda bulunan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

19 Ocak günü karnelerin verilmesiyle 1. Dönem sona erdi. Törende, okulumuzda düzenlenen Kazanım Değerlendirme Sınavlarında dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

ÇEDES projesi kapsamında Yenimahalle İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ettik. Öğrencilerimiz yazdıkları Mehmetçiğe Moral Mektuplarını askerlerimize sundular.

Ock

Okulumuzda başlayan "Atık Yağlardan Sabuna" projesi Fen Bilimleri öğretmenimiz Berrak Büyükkör ve Emel Kılıç Uyar tarafından yürütülmektedir. Bu proje sayesinde, atık yağları atmak yerine sürdürülebilirliği artırmak amacıyla doğal sabun üretimi yapılması planlanmaktadır. Fen Bilimleri öğretmenlerimiz sene sonu sergileri için düzenledikleri sabun atölyesinde öğrencilerimizle birlikte sabun üretmeye başladılar.

Ock

Okulumuzda yürütülen “Okulum Farkında” “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” ve ÇEDES projeleri kapsamında, 15 Ocak Pazartesi günü ilk saat kahvaltı etkinliği düzenlendi. Öğrencilerimiz okulda birlikte sağlıklı kahvaltı yaparken, paylaşmanın da mutluluğunu yaşadılar. Kahvaltı eşliğinde izledikleri sağlıklı beslenme videosuyla birlikte de bilgilendiler.

Ock

Vatanımız uğruna can veren şehitlerimiz için bayrak töreninde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Okulumuz öğretmenlerinden Mahmut Aktaş şehitlerimizin aziz ruhu için Yasin-i Şerif okudu. Şehitlerimizin ardından Mehmetçiğimize moral olması açısından öğrencilerimiz duygularını anlatan mektup yazdılar.

Ock

Okulumuzda ÇEDES projesi kapsamında yardım amaçlı kermes düzenlenmiştir.

Ock

Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Olcay Yıldırım’ın organize ettiği Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri Ocak Ayı konukları, Diyetisyen Kader Çakır ve Diyetisyen Merve Kuşçu'ydu. Konuklarımızı, okulumuzda yürütülen “Okulum Farkında” ve “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” projeleri kapsamında 11 Ocak günü konferans salonumuzda ağırladık. Katılımları için konuklarımıza teşekkür ederiz.

Ock

"Dilimizin zenginlikleri" projesi kapsamında, 7-A sınıfının hazırladığı "Dede Korkut" pano çalışması.

Ock

Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Olcay Yıldırım’ın organize ettiği Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri Ocak Ayı konukları, Diyetisyen Kader Çakır ve Diyetisyen Merve Kuşçu. Konuklarımızı, okulumuzda yürütülen “Okulum Farkında” ve “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” projeleri kapsamında 11 Ocak günü konferans salonumuzda ağırlıyoruz.