ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Muhammed Meriç Ortaokulu

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında organize edilen sportif etkinlikler 30 Nisan Salı günü okulumuz bahçesinde yapıldı.

Nis

Tema yetkilisi Sebahat Bayram'ın verdiği "Biyoçeşitlik Konferansı"nın ardından öğrencilerimize, tema üye rozetleri dağıtıldı. Emeği geçen, desteklerini esirgemeyen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız okulumuzda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Okul Müdürümüz ve Müdür Yardımcılarımızın koltuklarını 5. Sınıf öğrencilerimiz bir günlüğüne devraldı. Gelecekte güzel yerlere gelerek bu ülke için iyi birer vatandaş olacaklarına emin olduğumuz yavrularımızın bayramını kutluyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programımız 23 Nisan Salı günü saat 10.00 da okulumuz bahçesinde yapılacaktır. Tüm öğrenci ve velilerimizi bayram coşkusunu yaşamaya davet ediyoruz.

Nis

Okulumuzda en son yapılan Kazanım Değerlendirme Sınavı'nda dereceye giren öğrencilerimiz düzenlenen törenle ödüllendirildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri kapsamında doktorluk mesleğini tanıtmak üzere Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Mustafa BÜYÜKKÖR'ü okulumuz konferans salonunda misafir ettik.

Nis

Dikimizi Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan Mısra Ezberleme etkinlikleri panosu sergilendi.

Nis

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında, Otizm sınıfı öğretmenlerimiz pano hazırlayarak ve sınıflarımızda konuyla ilgili videolarla etkinlikler yapıldı.

Nis

Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri Mart ayı konuğu Damla Pekyaman ile öğretmenlik mesleği üzerine söyleşi yapıldı.

Mrt

Yeşilay Yaşam Becerileri Eğitimi, ergenlik dönemindeki bireylerin bağımlılığa karşı dirençli olmalarını sağlamak için uzmanlar, aileler ve gençlerin görüşlerine dayalı olarak uzman bir ekip tarafından, belirlenen yaşam becerilerini kazandırmak amacıyla geliştirilmiştir.  Günümüzde maddeyi kullanma yaşı giderek düşmektedir. Ergenler ne kadar erken madde ile tanışırlarsa maddeye karşı o kadar az dirençli, bir o kadar da savunmasız olmaktadırlar. Gençlerin yaşam becerileri edinerek maddeyi deneyimlemeye karşı daha fazla dirençli olmalarını sağlamak,amaçlı okulumuz da 7/D sınıfına Deniz Bilgir öğretmenimiz tarafından yedi haftalık eğitim düzenleniyor.

Mrt

Meslek Tanıtımı ve Kariyer Günleri'nin Mart ayı konuğu, Okul Öncesi Öğretmeni Damla PEKYAMAN, öğrencilerimize öğretmenlik mesleği hakkında bilgi vermek üzere 29 Mart tarihinde okulumuz konferans salonunda olacak.

Mrt

Türk Kızılayından gelen ekipler öğrencilerimize Afet Eğitimi verdiler.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılında, üzerinde yaşadığımız toprakları vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

"Okulum Farkında Projesi" kapsamında "Ben Temizim, Sınıfım Temiz" temalı çalışma okulumuzda yürütüldü. Buna göre bir hafta boyunca sınıflara derse giren öğretmenler, sınıfları temizlik kriterlerine göre değerlendirerek haftanın en temiz sınıfını belirlediler. Yapılan değerlendirmeye göre en temiz sınıf seçilen 8/C ye plaketini Okul Müdürümüz ve proje yürütücüsü öğretmenlerimiz tarafından verildi.